Jednoduchý recept

Pečené kuře na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 24677
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
50 g Játra kuřecí
1500 g Kuře
30 g Lanýž
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno madeira
200 ml Vývar drůbeží
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,162 kcal
Kilojoule 4 864kJ
8% Sacharidy 28 g
94% Tuky 71 g
43% Sodík 870 mg
133% Bílkoviny 75 g
Pečené kuře na víně

Pečené kuře na víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra a plátky žampionů orestujeme na másle, posypeme posekanou petrželkou a vložíme do pekáče.

2

Kuře dobře omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a dáme do pekáče k játrům a houbám. Pekáč dáme do trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme 30 minut. Nyní podlijeme kuře vínem Madeira, přidáme plátky lanýže, pekáč zakryjeme a dopečeme v troubě 20 minut.

3

Kuře naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept