Recept

Ravioli plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 24679

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
120 g Kuřecí prsa
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Portobello
60 g Prosciutto sušené
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
60 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 963kJ
14% Sacharidy 52 g
58% Tuky 43 g
12% Sodík 234 mg
51% Bílkoviny 29 g

Ravioli plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.

2

V osolené vodě vaříme asi deset minut kuřecí prsa a necháme vychladnout. V dalším rendlíku uvaříme špenát.

3

Poté připravíme náplň z pokrájených kuřecích prsou, prosciutta, špenátu a šalotky. Všechny uvedené suroviny umixujeme, vmícháme jedno vejce, dvě lžíce nastrouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, špetku soli a pepře. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.

4

Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.

5

Mezitím připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu a drobně posekaný česnek a vaříme asi minutu. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty. Na závěr vmícháme dvě lžíce drobně nakrájené bazalky.

6

Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept