Pečené kuře s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s husími játry
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24680 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Bešamel |
150 g | Játra husí |
1500 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 555,1mg |
Draslík | 893,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Játra husí, Kuře, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme husí játra a opečeme z obou stran. Játra vidličkou rozdrobíme, přimícháme vejce, bešamel a touto směsí naplníme kuře. |
2 | Omyté a máslem potřené kuře vložíme do pekáče, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a dáme do trouby. Pečeme 45 minut. Občas kuře podlijeme vývarem a potřeme tukem z pekáče. |
3 | Kuře rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží. Porce přelijeme výpekem z pekáče. |