Pečené kuře se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře se smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborové noky |
100 g | Hroznové víno |
1500 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 325,3mg |
Draslík | 931,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Kuře, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené kuře se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem, ochutíme solí a pepřem. Kuře obložíme kuličkami hroznového vína, podlijeme bílým vínem a vložíme do trouby. Za občasného podlévání vývarem pečeme 40 minut. |
2 | Kuře vyndáme z pekáče a naporcujeme. Do výpeku v pekáči vmícháme smetanu a povaříme ještě minutu. |
3 | Podáváme s bramborovými noky. |