Mozzarella plněná rajčaty a ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozzarella plněná rajčaty a ančovičkami
Mozzarella plněná rajčaty a ančovičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24690 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
600 g | Ančovička - filety |
60 g | Bazalka |
150 g | Mozzarella |
100 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
30 g | Oregano čerstvé |
30 g | Pažitka |
8 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 119,6mg |
Draslík | 815,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Mozzarella, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozzarella plněná rajčaty a ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut okapat. Na poloviny opatrně rozkrojíme sýr a vydlabeme. Filety osušíme a spolu s olivami, rajčaty a sýrem nakrájíme na menší kousky. Vmícháme trochu oregana, bazalku, pažitku, 3 lžíce oleje a dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme poloviny mozzarelly, posypeme zbývajícími bylinkami, zakápneme zbytekm oleje a dáme na chvilku do lednice. Servírujeme s opečeným toastem nebo čerstvou bagetou. |