Jednoduchý recept

Drůbky na bugundský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24697
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
240 g Chléb pšeničný (bílý)
80 g Cibule
500 g Kuřecí drůbky
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
250 ml Víno červené
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
12% Sacharidy 43 g
41% Tuky 31 g
55% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Drůbky na bugundský způsob postup přípravy receptu:

1

Drůbky pokrájíme nahrubo, cibuli také nahrubo, slaninu na kostičky.

2

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme slaninu a opékáme 2 minuty.

3

Přidáme drůbky, cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou, ještě chvilku smažíme a podlijeme červeným vínem. Vaříme 10 minut zprudka. Osolíme, opepříme. Jak se bude víno odpařovat, přiléváme vývar. Přisypeme posekanou petrželku a tymián. Zmírníme oheň a vaříme dalších 20 minut.

4

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept