Drůbky na bugundský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbky na bugundský způsob
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24697 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
80 g | Cibule |
500 g | Kuřecí drůbky |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 359,5mg |
Draslík | 518,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Kuřecí drůbky, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbky na bugundský způsob postup přípravy receptu:
1 | Drůbky pokrájíme nahrubo, cibuli také nahrubo, slaninu na kostičky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme slaninu a opékáme 2 minuty. |
3 | Přidáme drůbky, cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou, ještě chvilku smažíme a podlijeme červeným vínem. Vaříme 10 minut zprudka. Osolíme, opepříme. Jak se bude víno odpařovat, přiléváme vývar. Přisypeme posekanou petrželku a tymián. Zmírníme oheň a vaříme dalších 20 minut. |
4 | Podáváme s bílým pečivem. |