Salát plněný makrelou a sýrem feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát plněný makrelou a sýrem feta
Salát plněný makrelou a sýrem feta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24700 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
4 ks | Citrony |
25 g | Kapary |
400 g | Makrela - filety |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 82,8mg |
Draslík | 548,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Makrela - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát plněný makrelou a sýrem feta postup přípravy receptu:
1 | Makrelu nakrájíme na úzké proužky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném olivovém oleji makrelu osmažíme. Přidáme citronovou kůru z jednoho citronu, šťávu ze všech citronů a necháme několik minut povařit. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Do směsi zamícháme nasekané kapary, rozdrobenou fetu a nasekanou bazalku. Salát rozdělíme na listy a ty plníme připravenou směsí. |