Jednoduchý recept

Zapečené fazole

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24705

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Fazole červené
20 g Med včelí
32 ml Olej olivový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 149 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zapečené fazole postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. V průběhu procesu je scedíme a vodu vyměníme. Dobře propláchneme.

2

Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme vařit 2 hodiny nebo tak dlouho, dokud se fazole neprovaří a nezměknou. Odstavíme z plamene a propláchneme.

3

Troubu si předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3.

4

Na pánvi rozpálíme půl lžičky olivového oleje a cibuli restujeme 4-5 minut dozlatova.

5

V zapékací míse smícháme fazole, cibuli a rajčata nakrájená na kousky, med, sůl a zbývající olivový olej. Pečeme 60-75 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept