Zapečené fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené fazole
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24705 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené |
20 g | Med včelí |
32 ml | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 542,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 222,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené, Med včelí, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené fazole postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. V průběhu procesu je scedíme a vodu vyměníme. Dobře propláchneme. |
2 | Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme vařit 2 hodiny nebo tak dlouho, dokud se fazole neprovaří a nezměknou. Odstavíme z plamene a propláchneme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 170 °C nebo na stupeň 3. |
4 | Na pánvi rozpálíme půl lžičky olivového oleje a cibuli restujeme 4-5 minut dozlatova. |
5 | V zapékací míse smícháme fazole, cibuli a rajčata nakrájená na kousky, med, sůl a zbývající olivový olej. Pečeme 60-75 minut. |