Zapečené ústřice s jablky a calvadosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené ústřice s jablky a calvadosem
Zapečené ústřice s jablky a calvadosem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24706 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 ml | Calvados |
2 ks | Jablka |
10 g | Kopr čerstvý |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Sůl |
16 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 227,5mg |
Draslík | 799,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kopr čerstvý, Sůl, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené ústřice s jablky a calvadosem postup přípravy receptu:
1 | Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty. |
2 | Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme. |