Recept

Zapečené ústřice s jablky a calvadosem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24706
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 ml Calvados
2 ks Jablka
10 g Kopr čerstvý
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sůl
16 ks Ústřice

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
10% Sacharidy 36 g
27% Tuky 21 g
264% Sodík 5 g
71% Bílkoviny 40 g

Zapečené ústřice s jablky a calvadosem postup přípravy receptu:

1

Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty.

2

Ústřice otevřeme a maso vybereme. Do pekáče nasypeme sůl, na kterou usadíme lastury. Do každé vložíme lžičku smetany, maso ústřice a pár kostiček jablek. Troubu předehřejeme na cca 200 °C a zapečeme. Opepříme a ozdobíme snítkami kopru a horké servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept