Malé lososí paštiky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé lososí paštiky s krevetami
Malé lososí paštiky s krevetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 24707 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
pečený losos | |
---|---|
400 g | Losos - filety |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
ingredience do paštiky | |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
40 g | Krevety tygří - loupané |
3,5 polévková lžíce | Majonéza |
0,4 dl | Voda pitná |
0,5 dl | Vývar rybí |
3,5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
2 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 839,9mg |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 441,6mg |
Vláknina | 177,0mg |
Vitamín A | 359,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Majonéza, Voda pitná, Vývar rybí, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malé lososí paštiky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme |
2 | každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou rybu dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme 10-15 minut při 170 °C. Upečeného lososa rozbalíme, necháme vychladnout, šťávu zachytíme a odložíme do mísy. |
3 | Upečeného lososa se slaninou pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy k zachycenému rybímu výpeku. |
4 | Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. |
5 | Omytý kopr (kromě 8 snítek) drobně nakrájíme a spolu s pepřem, majonézou, smetanou a citronovou šťávou přidáme k lososu. Pak přidáme krevety a lehce promícháme. |
6 | Želatinu vymačkáme, rozpustíme v trošce teplého vývaru a zamícháme do rybí směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem. |
7 | Skleněné misky vypláchneme vodou, do každé položíme 2 snítky kopru, plátek uzeného lososa, vlašský ořech a naplníme je rybí paštikou až po povrch. Každou plnou miskou poklepeme na prkénko, aby paštika sedla a unikl případný vzduch. Misky zakryjeme fólií a dáme do druhého dne do chladničky zatuhnout na 10-12 hodin. |
8 | Druhý den každou misku vyklopíme na talíř a servírujeme s omytými čerstvými listy hlávkového salátu. |