Recept

Ústřice na listovém špenátu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24708
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
30 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
300 g Mozzarella
5 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
400 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
12 ks Ústřice
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 996kJ
13% Sacharidy 47 g
48% Tuky 36 g
97% Sodík 2 g
95% Bílkoviny 53 g

Ústřice na listovém špenátu postup přípravy receptu:

1

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Špenátové listy opereme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme česnek a šalotku, osmahneme dosklovata. Přidáme špenátové listy, dusíme cca 15 minut za občasného míchání. Podléváme vodou, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.

2

Ústřice otevřeme, maso i se šťávou z lastury vložíme do rendlíku a zakápneme citrónovou šťávou. Pomalu dusíme cca 3 minuty.

3

Špenát rozdělíme do lastur, na které položíme připravené maso z ústřic a plátky mozzarelly a vše zapečeme pod grilem.

4

Horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept