Špenátovo-sýrový nadýchaný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátovo-sýrový nadýchaný koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24710 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
14 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
280 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Čedar |
225 g | Sýr Cottage |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 395,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátovo-sýrový nadýchaný koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Vymažeme hranatou zapékací mísu olivovým olejem. |
2 | Na středním plameni rozpustíme v hrnci máslo, přidáme nasekaný česnek, červenou papriku a na jemno nasekanou cibuli. Restujeme 5-10 minut a potom dáme stranou. |
3 | Mezitím v misce rozmícháme sýr Cottage, sůl a pepř do nadýchané hmoty. Vmícháme špenát, vejce a směs z hrnce. Všechny přísady mícháme, dokud se nespojí. Nalijeme do zapékací mísy a posypeme mletou paprikou. |
4 | Pečeme 30-40 minut nebo dokud se okraje neopečou dozlatova. Těsně předtím, než mísu vytáhneme z trouby, můžeme jídlo posypat strouhaným sýrem a necháme ho pár minut v troubě rozpustit. |