Ústřice Mornay - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice Mornay
Ústřice Mornay
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24711 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
24 ks | Ústřice |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 425,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Čedar, Ústřice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice Mornay postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, 2 minuty vaříme, odstavíme a zjemníme žloutkem a lžící másla. Již nevaříme. |
2 | Z ústřic slijeme šťávu, poloviny lastur s ústřicemi rozložíme, do každé dáme lžičku omáčky a posypeme strouhaným čedarem. |
3 | Zapékáme dozlatova asi 2-3 minuty v předehřáté troubě. |