Jednoduchý recept

Ústřice Mornay

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24711
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
50 g Sýr Čedar
24 ks Ústřice
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 929kJ
10% Sacharidy 38 g
42% Tuky 31 g
60% Sodík 1 g
113% Bílkoviny 63 g

Ústřice Mornay postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme, opepříme, 2 minuty vaříme, odstavíme a zjemníme žloutkem a lžící másla. Již nevaříme.

2

Z ústřic slijeme šťávu, poloviny lastur s ústřicemi rozložíme, do každé dáme lžičku omáčky a posypeme strouhaným čedarem.

3

Zapékáme dozlatova asi 2-3 minuty v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept