Kuřecí ragú s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ragú s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24714 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
600 g | Kuřecí maso vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Omáčka rajčatová |
10 g | Petržel kudrnka |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 298,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Omáčka rajčatová, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ragú s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na slabé proužky, petrželku posekáme. |
2 | Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku, usmažíme dožluta, přidáme maso, celer a cibulku, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, vývarem a vaříme 15 minut. |
3 | Podáváme s vařenými těstovinami a posypeme petrželkou. |