Středomořské ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořské ústřice
Jednoduchý recept
Středomořské ústřice
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24716 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 ml | Balsamico ocet |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Šunka parmská |
24 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 083kJ
9% Sacharidy 31 g
19% Tuky 14 g
35% Sodík 697 mg
102% Bílkoviny 58 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 662,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořské ústřice postup přípravy receptu:
1 | Ústřice pokapeme octem balsamico, šunku nakrájíme nadrobno a rozdělíme na ústřice. Posypeme pepřem. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi minutu, až je šunka křupavá. |
2 | Pokrm podáváme horký. |