Jednoduchý recept

Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24723
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
1 kg Chobotnice
90 ml Citronová šťáva
30 g Cukr třtinový
90 g Koriandr čerstvý
130 ml Olej olivový
20 ml Omáčka sladkokyselá
30 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
5% Sacharidy 18 g
47% Tuky 35 g
31% Sodík 630 mg
68% Bílkoviny 38 g

Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou postup přípravy receptu:

1

Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.

2

V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.

3

Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.

4

Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.

Poznámka

Chobotničky se zálivkou můžeme podávat také studené jako salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept