Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou
Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24723 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 kg | Chobotnice |
90 ml | Citronová šťáva |
30 g | Cukr třtinový |
90 g | Koriandr čerstvý |
130 ml | Olej olivový |
20 ml | Omáčka sladkokyselá |
30 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 120,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Omáčka sladkokyselá, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. |
2 | V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat. |
3 | Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou. |
4 | Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky. |
Poznámka
Chobotničky se zálivkou můžeme podávat také studené jako salát.