Mořský ďas s krevetami a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s krevetami a paprikou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24724 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 ks | Krevety tygří - loupané |
500 g | Mořský ďas |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 541,4mg |
Vláknina | 801,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořský ďas, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s krevetami a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké 3-4 cm. Osolíme a necháme odležet asi 15 minut. |
2 | Červenou papriku omyjeme, osušíme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky. |
3 | Krevety opláchneme a necháme okapat. |
4 | Na špízy napichujeme postupně kousek ryby, krevetu a proužek papriky. Pokapeme olejem, posypeme pepřem a mletou paprikou a opékáme na grilu asi 2 minuty z obou stran. |
5 | Ihned podáváme. |