Jednoduchý recept

Drůbeží jitrničky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 24726
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Brambory pečené
500 g Drůbeží maso
150 g Játra husí
80 ml Martell cognac
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
240 ml Omáčka tatarská
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Slanina vepřová
120 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřové maso libové
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 352kJ
16% Sacharidy 56 g
62% Tuky 47 g
33% Sodík 663 mg
53% Bílkoviny 30 g

Drůbeží jitrničky postup přípravy receptu:

1

Maso, slaninu a játra umeleme na strojku, houby nakrájíme nadrobno.

2

Vložíme do misky, přidáme sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a koňak. Promícháme a vypracujeme těsto.

3

Z těsta vytvarujeme šišky ve tvaru jitrniček, obalíme je ve strouhance a usmažíme na másle.

4

Podáváme s opečeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept