Recept

Mořský ďas s šafránem a hrozinkami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24730
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

8 stroužek Česnek
100 g Hrozinky
1 ks Limetka
500 g Mořský ďas
0,3 kávová lžička Nové koření celé
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 špetka Šafrán
150 ml Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 458kJ
10% Sacharidy 37 g
11% Tuky 9 g
14% Sodík 273 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mořský ďas s šafránem a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké asi 4 cm, osolíme a opepříme a dáme na 15 minut odležet.

2

Hrozinky omyjeme a dáme do misky s chladnou vodou nabobtnat.

3

Odleželé kousky ryby napichujeme na špízy a opékáme ze všech stran na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Opečené vyjmeme z pánve.

4

Stroužky česneku oloupeme a opékáme dozlatova na oleji zbylém z opékání rybích špízů.

5

Opečený česnek zalijeme sherry, přidáme okapané hrozinky, omyté a okapané blizny šafránu a nové koření. Když se tekutina začne vařit, vložíme do ní špízy a dusíme zvolna asi 5 minut. Tekutina by se měla odpařit.

6

Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem a podáváme horký, ozdobený plátky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept