Mořský ďas s šafránem a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s šafránem a hrozinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24730 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
100 g | Hrozinky |
1 ks | Limetka |
500 g | Mořský ďas |
0,3 kávová lžička | Nové koření celé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 špetka | Šafrán |
150 ml | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 750,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 61,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrozinky, Limetka, Mořský ďas, Nové koření celé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sherry brandy, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas s šafránem a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osušenou rybu nakrájíme na kousky velké asi 4 cm, osolíme a opepříme a dáme na 15 minut odležet. |
2 | Hrozinky omyjeme a dáme do misky s chladnou vodou nabobtnat. |
3 | Odleželé kousky ryby napichujeme na špízy a opékáme ze všech stran na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Opečené vyjmeme z pánve. |
4 | Stroužky česneku oloupeme a opékáme dozlatova na oleji zbylém z opékání rybích špízů. |
5 | Opečený česnek zalijeme sherry, přidáme okapané hrozinky, omyté a okapané blizny šafránu a nové koření. Když se tekutina začne vařit, vložíme do ní špízy a dusíme zvolna asi 5 minut. Tekutina by se měla odpařit. |
6 | Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem a podáváme horký, ozdobený plátky limetky. |