Tenoučká pizza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tenoučká pizza
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24733 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
TĚSTO | |
---|---|
220 g | Mouka mandlová |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Cottage |
2 ks | Vejce slepičí |
NÁPLŇ | |
2 špetka | Oregano sušené |
490 g | Rajčatová pasta |
60 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 95,5mg |
Draslík | 883,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Oregano sušené, Rajčatová pasta, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka mandlová, Olej olivový, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tenoučká pizza postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C nebo na stupeň 4. Pečící plech nebo kulatou formu na pizzu vymažeme lžící olivového oleje a dáme stranou. Na těsto smícháme v míse zbývající 1 čajovou lžičku olivového oleje s ostatními přísadami. Vytvarujeme z nich kouli, přeneseme na pečící plech a roztáhneme ji do tenké vrstvy. |
2 | Pečeme v troubě dozlatova asi 20 minut. Vytáhneme z trouby, nahoru dáme rajčatovou omáčku nebo pastu a posypeme oreganem a sýrem. Vrátíme plech zpátky do trouby a pečeme dalších 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí. |
Poznámka
Na těsto můžeme dát i jinou směs. Třeba zeleninovou nebo masovou. Podle chuti. Zakončujeme však vrchní vrstvou sýra.