Recept

Svatojakubská mušle s vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24735

Ingredience

1 ks Bageta
950 g Mušle svatojakubské
30 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 479kJ
16% Sacharidy 59 g
33% Tuky 25 g
89% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g

Svatojakubská mušle s vejci postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 240 °C. Z mušlí vybereme oříšek a 4 skořápky dobře vyčistíme. Ostatní vyhodíme. Polovinu oříšku rozdělíme do čistých skořápek, do každé rozklepneme jedno vejce. Přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, dáme na 8 minut do trouby zapéct.

2

Nakrájíme bagetu na delší hranolky, které osmahneme nasucho na pánvi a pomažeme máslem.

3

Zapečené mušle rozdělíme na talíře, navrch rozdělíme zbytek oříšku a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept