Svatojakubská mušle s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svatojakubská mušle s vejci
Svatojakubská mušle s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24735 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
30 g | Máslo čerstvé |
950 g | Mušle svatojakubské |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 297,1mg |
Draslík | 798,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svatojakubská mušle s vejci postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 240 °C. Z mušlí vybereme oříšek a 4 skořápky dobře vyčistíme. Ostatní vyhodíme. Polovinu oříšku rozdělíme do čistých skořápek, do každé rozklepneme jedno vejce. Přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, dáme na 8 minut do trouby zapéct. |
2 | Nakrájíme bagetu na delší hranolky, které osmahneme nasucho na pánvi a pomažeme máslem. |
3 | Zapečené mušle rozdělíme na talíře, navrch rozdělíme zbytek oříšku a ihned podáváme. |