Jednoduchá holandská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá holandská omáčka
Jednoduchá holandská omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24737 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
56 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Vejce slepičí |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 733,1mg |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 58,0mg |
Vláknina | 40,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá holandská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Máslo, citronovou šťávu a vodu dáme do malého hrnce na mírný plamen. Až se máslo rozpustí, snížíme plamen na minimum.(Nebo můžeme hrnec stáhnout ze sporáku. Tak se vaječné žloutky v dalším kroku udělají teplem, které sálá z hrnce.) |
2 | Přidáme rozšlehané žloutky a neustále mícháme, aby se dobře promíchaly. Pořád mícháme, aby žloutky neztuhly. Omáčka je připravena, když zhoustne a lehce zežloutne. Celý proces by měl trvat 30 vteřin až 1 minutu. |
3 | Ihned podáváme. Omáčku musíme připravovat těsně před podáváním, protože pokud omáčku necháme v hrnci, srazí se. |