Pestrý salát ze sleďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý salát ze sleďů
Pestrý salát ze sleďů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24738 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
2 ks | Cibule |
120 g | Hořčice |
4 ks | Jablka |
120 g | Kopr čerstvý |
400 ml | Majonéza |
180 ml | Ocet vinný |
3 ks | Okurka salátová |
5 g | Pepř černý mletý |
6 ks | Sledí filety Nekton |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 12,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Jablka, Kopr čerstvý, Majonéza, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sledí filety Nekton nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrý salát ze sleďů postup přípravy receptu:
1 | Jablka rozčtvrtíme a odstraníme jádřince, okurku oloupeme a podélně rozpůlíme, cibule oloupeme. Jablka nakrájíme na plátky, okurky na půlkolečka a cibule na kolečka, okapané sleďové filety na kousky. Vše smícháme v míse. |
2 | V misce připravíme zálivku z octa, soli, pepře, majonézy a hořčice. |
3 | Zálivku smícháme se salátem, ozdobíme otrhanými tenkými snítky kopru a podáváme s celozrnným chlebem. |