Jednoduchý recept

Maminčina rajčatová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 24739
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

40 g Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
12 ks Rajčata
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 529kJ
4% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 74 mg
5% Bílkoviny 3 g

Maminčina rajčatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme tak, že je ponoříme na 20-30 vteřin do vařící vody a následně je zchladíme ve studené vodě. Rajčata nakrájíme.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej na středním plameni a 4-5 minut restujeme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme rajčata, vodu, nasekanou bazalku, petržel, sůl a pepř.

3

Přivedeme k varu, potom plamen snížíme a necháme v nezakrytém hrnci provařit 45 minut.

4

Občas zamícháme, aby se rajčata dobře promíchala.

5

Pokud máme raději hladší omáčku, necháme ji zchladit a rozmixujeme. Omáčku, která nám zbude, můžeme až 5 dní uchovat v lednici nebo ji zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept