Drůbeží karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží karbanátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
250 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
600 g | Drůbeží maso vařené |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 155,8mg |
Draslík | 667,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 233,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Brambory vařené, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Vařené drůbeží maso umeleme na strojku, vařené brambory rozmačkáme. Vložíme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vejce a špetku muškátového oříšku. Promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |