Jednoduchý recept

Zapékané kuřecí maso se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 24746

Ingredience

250 ml Bešamel
600 g Brambory vařené
500 g Kuřecí prsa
20 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
60 g Strouhanka
60 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 185kJ
13% Sacharidy 47 g
26% Tuky 20 g
54% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Zapékané kuřecí maso se žampiony postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.

2

Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.

3

Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

4

Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept