Zapékané kuřecí maso se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané kuřecí maso se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
600 g | Brambory vařené |
500 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 106,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané kuřecí maso se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme. |
3 | Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny. |
4 | Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat. |