Sladkokyselé sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé sardinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24748 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
50 g | Cukr třtinový |
60 g | Hrozinky |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
100 ml | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Salát hlávkový |
12 ks | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
80 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 318,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Hrozinky, Oříšky piniové, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé sardinky postup přípravy receptu:
1 | Sardinky vykucháme, odřízneme hlavu, vyjmeme páteř a rozložíme naplocho. Obalíme v mouce, osolíme a opepříme. Ve velké litinové pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, při střední teplotě sardinky dozlatova a dokřupava opečeme, cca 7-10 minut. Necháme na papírové kuchyňské utěrce okapat. |
2 | Na oleji při střední teplotě dosklovata opečeme červenou cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme prolisovaný česnek, bobkové listy, rozinky, piniová semínka a drcené chillí papričky. Vše dobře promícháme, přidáme cukr, ocet a červené víno a krátce povaříme. |
3 | Tuto směs přelijeme přes sardinky a necháme v chladničce přikryté marinovat, dokud nevychladnou. |
4 | Podáváme odleželé při pokojové teplotě a podáváme na listech salátu. |