Sušené mandlové hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušené mandlové hříbky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2475 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
120 g | Cukr moučkový |
120 g | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 606kJ
5% Sacharidy 18 g
10% Tuky 8 g
0% Sodík 8 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 119,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Sušené mandlové hříbky postup přípravy receptu:
1 | Mleté mandle, cukr a bílek smícháme a vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny. |
2 | Z jedné uděláme malé válečky, do druhé přidáme strouhanou čokoládu a vytvarujeme hlavičky hříbků. |
3 | Spojíme s nožičkami. Hříbky stavíme na plech s pečícím papírem a sušíme v mírné troubě. |