Recept

Míchaný salát s grilovaným tuňákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24752

Ingredience

250 g Brambory
50 ml Citronová šťáva
150 g Fazolové lusky zelené
25 g Hořčice
80 ml Olej olivový
60 g Olivy černé
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
200 g Salát hlávkový
5 g Sůl
400 g Tuňák obecný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 086kJ
5% Sacharidy 18 g
44% Tuky 33 g
37% Sodík 748 mg
62% Bílkoviny 35 g

Míchaný salát s grilovaným tuňákem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme, necháme okapat a uchováme v teple. Očištíme fazolky, necháme okapat a podusíme 2-4 minuty.

2

Z oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře vymícháme salátovou zálivku.

3

Filety potřeme olejem a opepříme. Na oleji v pánvi na venkovním grilu opečeme filety, 2 minuty z jedné strany, otočíme a opečeme tak, aby střed zůstal růzový. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.

4

Brambory oloupeme, rozpůlíme, vejce a rajčata rozkrájíme na čtvrtky.

5

Talíře ozdobíme listy salátu, na které rozdělíme brambory, rajčata, fazolky, tuňáka a olivy smíchané se zálivkou. Dozdobíme vejci a posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s opečeným toastem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept