Míchaný salát s grilovaným tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný salát s grilovaným tuňákem
Míchaný salát s grilovaným tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24752 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
250 g | Brambory |
50 ml | Citronová šťáva |
150 g | Fazolové lusky zelené |
25 g | Hořčice |
80 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 816,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaný salát s grilovaným tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, necháme okapat a uchováme v teple. Očištíme fazolky, necháme okapat a podusíme 2-4 minuty. |
2 | Z oleje, citrónové šťávy, hořčice, soli a pepře vymícháme salátovou zálivku. |
3 | Filety potřeme olejem a opepříme. Na oleji v pánvi na venkovním grilu opečeme filety, 2 minuty z jedné strany, otočíme a opečeme tak, aby střed zůstal růzový. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo. |
4 | Brambory oloupeme, rozpůlíme, vejce a rajčata rozkrájíme na čtvrtky. |
5 | Talíře ozdobíme listy salátu, na které rozdělíme brambory, rajčata, fazolky, tuňáka a olivy smíchané se zálivkou. Dozdobíme vejci a posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s opečeným toastem. |