Kuřecí maso na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
250 ml | Bujón slepičí |
2 kávová lžička | Kari koření |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 135,1mg |
Draslík | 886,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Bujón slepičí, Kari koření, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na kari postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, bešamel naředíme smetanou a vmícháme do něj vrchovatou lžičku kari koření. |
2 | Maso vložíme do hrnce, přidáme lžíci másla, přilijeme bujón a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a dusíme 20 minut. |
3 | Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme lžičku kari koření, necháme v másle rozpustit, přidáme dušenou rýži a dobře promícháme. Stáhneme z ohně. |
4 | Na talíře upravíme porce masa, přidáme ochucenou rýži a přelijeme horkou smetanovou omáčkou. |