Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 24753
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Bešamel
250 ml Bujón slepičí
2 kávová lžička Kari koření
600 g Kuřecí prsa
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 518kJ
12% Sacharidy 42 g
35% Tuky 27 g
778% Sodík 16 g
81% Bílkoviny 46 g

Kuřecí maso na kari postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostičky, bešamel naředíme smetanou a vmícháme do něj vrchovatou lžičku kari koření.

2

Maso vložíme do hrnce, přidáme lžíci másla, přilijeme bujón a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a dusíme 20 minut.

3

Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme lžičku kari koření, necháme v másle rozpustit, přidáme dušenou rýži a dobře promícháme. Stáhneme z ohně.

4

Na talíře upravíme porce masa, přidáme ochucenou rýži a přelijeme horkou smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept