Okurky plněné tuňákovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurky plněné tuňákovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24754 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
120 g | Jogurt nízkotučný |
15 g | Kopr čerstvý |
200 g | Kukuřice |
2 ks | Okurka salátová |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
25 ml | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
30 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
400 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 891,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Řeřicha, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurky plněné tuňákovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme semínka. Nakrájíme na 10-15 cm dlouhé kousky, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nasekaným koprem. Rajčata vydlabeme a dužninu nakrájíme na kostičky. Tuňáka smícháme s jogurtem, protlakem, konzervovanou kukuřicí, paprikou nakrájenou na malé kostičky, nadrobno nakrájenou cibulí a rajčaty. Okořeníme solí, pepřem, chilli papričkou a řeřichou. |
2 | Okurky vložíme na velký podnos a naplníme tuňákovou směsí. Posypeme řeřichou a případně pokapeme olivovým olejem. Ozdobíme tenkými kolečky cibule. |