Kuřecí maso na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
100 g | Lanýž |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Víno madeira |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 113,5mg |
Draslík | 783,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší kousky, žampiony a lanýže na plátky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přidáme maso a pár minut podusíme. Osolíme a opepříme. Přisypeme plátky hub a chvilku podusíme s masem. Zalijeme vínem Madeira, přiklopíme a dusíme 20 minut. |
3 | Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme strouhaný parmezán a nakládaný hrášek. |