Salát s krevetami a olivovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s krevetami a olivovým pestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24759 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
60 g | Kapary |
20 ks | Krevety tygří - loupané |
60 ml | Olej olivový |
300 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
2 ks | Salát římský |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 696,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Paprika žlutá, Salát římský, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s krevetami a olivovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Olivy, petržel, 2 stroužky česneku, kapary, olivový oleje, sůl a pepř rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej a přidáme rozmixovanou směs. Osmahneme asi 5 minut, podlijeme vývarem a dalších 5 minut prudce vaříme. Přilijeme víno a necháme vařit, až omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu. Často mícháme, okořeníme pepřem a mírně osolíme. Omáčku necháme vychladnout. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozčtvrtíme. Krevety osmahneme v pánvi s prolisovaným česnekem a okořeníme solí a pepřem. Odstavíme a uložíme na teplém místě. Papriky zbavíme semínek a bílých vnitřních částí a nakrájíme na úzké proužky. |
3 | Na talíř rozdělíme natrhané listy salátu a proužky paprik. Na ně položíme čtvrtky vajec, přelijeme omáčkou a ozdobíme krevetami. Můžeme pokapat olivovým olejem. Okraje talíře ozdobíme nadrobno nasekanou petrželí. Podáváme s opečeným chlebem. |