Polníček s langustami a červeným grapefruitem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníček s langustami a červeným grapefruitem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24767 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 ks | Grapefruity |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej z vlašských ořechů |
30 g | Oříšky piniové |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Salát Polníček |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 487,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Grapefruity, Ocet vinný, Oříšky piniové, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polníček s langustami a červeným grapefruitem postup přípravy receptu:
1 | Grapefruity dobře oloupeme a dužninu nakrájíme, šťávu z prkénka slijeme do mísy, nakrájenou dužninu odložíme stranou. Ke grapefruitové šťávě přidáme olej a ocet, nadrobno nakrájenou pažitku a vyšleháme metličkou. Ochutíme solí a pepřem. |
2 | Piniová semínka osmahneme asi 2 minuty nasucho na pánvi a poté je lehce osolíme. Polníček promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, nahoru položíme langustinky, nakrájenou dužninu z grapefruitů a posypeme piniovými semínky. |