Jednoduchý recept

Kuřecí prsíčka Markýza

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24768
Kategorie: Maso

Ingredience

150 ml Bešamel
160 g Chléb pšeničný (bílý)
200 g Játra husí
400 g Kuřecí prsa
100 g Lanýž
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno madeira
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
9% Sacharidy 31 g
25% Tuky 19 g
43% Sodík 867 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí prsíčka Markýza postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme.

2

Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran.

3

Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači.

4

Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept