Kuřecí prsíčka Markýza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka Markýza
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24768 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
200 g | Játra husí |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Lanýž |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno madeira |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 336,1mg |
Draslík | 689,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chléb pšeničný (bílý), Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka Markýza postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem Madeira, osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut. Nyní přilijeme bešamel, promícháme a ještě pár minut povaříme. |
2 | Na pánvi rozpustíme lžíci másla a husí játra opečeme jako řízečky z obou stran. |
3 | Topinky z bílého chleba vyrobíme v topinkovači. |
4 | Na talíře položíme vždy dvě topinky, plátek kuřecích prsíček a na něj položíme řízeček z husích jater. Navrch upravíme plátky lanýžů. Vše přelijeme omáčkou z hrnce. |