Jednoduchý recept

Drůbeží játra po myslivecku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 24774

Ingredience

150 ml Bešamel
10 ml Citronová šťáva
400 g Játra drůbeží
50 ml Martell cognac
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
80 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
400 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
11% Sacharidy 39 g
36% Tuky 27 g
29% Sodík 581 mg
44% Bílkoviny 25 g

Drůbeží játra po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Játra posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme játra. Usmažíme zprudka dorůžova. Vyndáme z pánve a do stejné pánve vsypeme plátky žampionů. Krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přilijeme koňak, víno a necháme chvilku dusit, až se část tekutiny odpaří. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku, bešamel, vrátíme do pánve játra, promícháme, zakapeme citronovou šťávou a vmícháme lžíci másla. Povaříme ještě půl minuty a odstavíme. Nakonec posypeme posekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept