Drůbeží játra po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra po myslivecku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24774 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
10 ml | Citronová šťáva |
400 g | Játra drůbeží |
50 ml | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
80 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 17,6mg |
Draslík | 489,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 228,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Játra posypeme solí a pepřem, obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme játra. Usmažíme zprudka dorůžova. Vyndáme z pánve a do stejné pánve vsypeme plátky žampionů. Krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přilijeme koňak, víno a necháme chvilku dusit, až se část tekutiny odpaří. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku, bešamel, vrátíme do pánve játra, promícháme, zakapeme citronovou šťávou a vmícháme lžíci másla. Povaříme ještě půl minuty a odstavíme. Nakonec posypeme posekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.