Artyčoky á la Roscoff - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky á la Roscoff
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24775 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
50 g | Máslo čerstvé |
24 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 211g |
---|---|
Cholesterol | 229,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 216g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 234,0mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky á la Roscoff postup přípravy receptu:
1 | 2 l vody osolíme a uvedeme k varu. |
2 | V trošce osolené vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce k vařící se vodě. |
3 | Přidáme artyčoky a vaříme 45 minut. |
4 | Uvařené artyčoky necháme okapat stonkem navrch. Odstraníme listy a košťál. |
5 | Sardinky zbavíme kostí a kůže. Polovinu masa rozmačkáme s máslem. |
6 | Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky zvlášť a nakrájíme na drobné kousky. |
7 | Uvařené artyčoky naplníme z poloviny sardinkami s máslem, doplníme zbytkem masa a nakrájenými vejci. |