Sépiový salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sépiový salát se zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24779 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
250 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
250 g | Květák |
80 ml | Ocet vinný |
25 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
500 g | Sépie |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Květák, Ocet vinný, Rajčata, Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sépiový salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Kuchyňsky připravené sépie nakrájíme na kroužky a ve středně horkém oleji je osmahneme. Olej nesmí být příliš horký, jinak sépie ztuhnou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme kroužky cibule, krátce osmahneme, přilijeme ocet a hrnec odstavíme. |
2 | Přidáme květák a brokolici a vše necháme přikryté poklicí stranou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do hrnce. Osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem. |
3 | Přikryjeme a na 2 hodiny odstavíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželí. |