Rybí krokety s piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí krokety s piniovými oříšky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24782 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 polévková lžíce | Olej rostlinný |
40 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Pažitka |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Treska sušená |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 231,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Paprika mletá sladká, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí krokety s piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme. |
2 | Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme. |
3 | Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno. |
4 | Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet. |
5 | Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky. |
6 | Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou. |
7 | Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme. |
Poznámka
V průběhu máčení sušené tresky je dobré vodu občas vyměnit.