Recept

Rybí krokety s piniovými oříšky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24782
Kategorie: Brambory

Ingredience

400 g Brambory
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín celý
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
7 polévková lžíce Olej rostlinný
40 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Pažitka
6 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
400 g Treska sušená
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 891kJ
7% Sacharidy 25 g
31% Tuky 23 g
23% Sodík 453 mg
61% Bílkoviny 34 g

Rybí krokety s piniovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Sušenou rybu dáme na 24 hodin máčet do studené vody. Po uplynutí doby máčení tresku vyjmeme, osušíme a vykostíme.

2

Omyté brambory vaříme ve slupce s kmínem a solí asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.

3

Na pánvi rozehřejeme lžíčku oleje a opražíme na něm dozlatova piniové oříšky. Česnek oloupeme a prolisujeme, pažitku opláchneme, okapeme a nasekáme na jemno.

4

Piniové oříšky, česnek i pažitku promícháme s rozmačkanými bramborami a vzniklou hmotu řádně propracujeme s tresčím masem. Těsto ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou a na 20 minut necháme odležet.

5

Na obalování si připravíme misku s rozšlehanými vejci a misku se směsí mouky a strouhanky.

6

Z bramborovo-rybího těsta tvarujeme krokety. Obalujeme je nejprve ve vejci a poté ve strouhance s moukou.

7

Krokety smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové ihned podáváme.

Poznámka

V průběhu máčení sušené tresky je dobré vodu občas vyměnit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept