Jednoduchý recept

Kuřecí játra na provensálský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 24784

Ingredience

Omáčka
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
6 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Kuřecí játra na provensálský způsob
600 g Játra kuřecí
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 234kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
19% Sodík 371 mg
54% Bílkoviny 30 g

Kuřecí játra na provensálský způsob postup přípravy receptu:

1

Játra osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej, vložíme játra a zprudka usmažíme. Játra z pánve vyndáme.

3

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. Vložíme do stejné pánve, přilijeme trochu oleje, přisypeme posekanou petrželku, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Přiklopíme a dusíme 20 minut.

4

Odkryjeme a přidáme játra.

5

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept