Smažené plněné sardele - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené plněné sardele
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24785 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Sardel |
8 ks | Sardelové řezy |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 199,2mg |
Draslík | 584,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 184,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sardelové řezy, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sardel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené plněné sardele postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardele očistíme, vykucháme a vykostíme, poté je omyjeme a osušíme. Sardelové řezy rovněž omyjeme a osušíme. |
2 | Čerstvé sardele podélně rozevřeme a každou rybu plníme jedním sardelovým řezem. |
3 | Na obalování ryb si připravíme talíř s rozšlehaným vejcem a misku se směsí mouky a strouhanky. Každou plněnou rybu obalíme nejprve ve vejci a poté ve směsi mouky a strouhanky. |
4 | Ryby smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. |
5 | Čerstvou petrželovou nať najemno nasekáme. |
6 | Smažené sardelky podáváme posypané petrželkou a obložené plátky citronu. |